Om Erik Tolstrup  Hør musikken  Samarbejde  Kontaktinfo       Forside

 

 

En skål med oliven
Mit ønske med cd’en ”En skål med Oliven – og en udtalt mangel på hastværk” var at lave en cd, der kunne glæde et bredt bublikum med musik, som bliver spillet på klassisk vis. Jeg fortolker altså tangoer og numre som ”My way” som klassisk musik.

Og nu bliver det teknisk! Et af de bedste virkemidler hertil er at lade musikken bølge både styrkemæssigt og i hastighed. F.eks. at accelerere og spille kraftigere hen mod midten af de enkelte melodiske fraser (=sætninger) for derefter at bremse lidt op og spille svagere hen mod frasernes slutning. Når det fungerer bedst, giver det spænding og afspænding i kortere passager og samtidig en overordnet ro.
Hør f. eks. også dirigenten Sergiu Celibidache på EMI Classics 5578582, hvor han tryller med ouverturen til Flagermusen af Johann Strauss II.
(Af mine andre musikalske helte kan nævnes pianisten Andras Schiff, gambisten og dirigenten Jordi Savall og cembalisten Lars Ulrik Mortensen).

”En skål med Oliven….” blev netop, som jeg havde ønsket, anmeldt sammen med cd’er fra andre genrer. Bl.a. i Odense On Line d. 18/12 ’03, hvor den fik 5 stjerner og dermed klarede sig fint i sammenligning med cd’er af bl.a. Sting, Lis Sørensen og Kim Larsen.

Rolig julegave

"Cd’en ”En skål med oliven” med Erik Tolstrup er en oplagt gaveide til mennesker, som elsker middagsselskaber eller blot ønsker at stresse af"
Af Immer

Erik Tolstrup? Hvem er det? Sådan tænker mange sikkert. Også jeg.

Erik Tolstrup er en fabelagtig klassisk guitarist fra Odense, som netop har udbgivet cd’en ”En skål med oliven”. En cd som appellerer til et bredt publikum.

Pladen med numre som My Way, Granada, La Paloma, El choclo osv. er ”rar og hyggelig”. For ikke-kendere ag den klassiske musik, kan musikken betegnes som dinner-musik eller stress-af-musik.

Musikken er stille og uden de store ”urolige elementer”, som gør at man hele tiden skal skrue op og ned for musikken, hvad enten man sidder i middagsselskab eller forsøger at slappe af på en hård dag.

Pladens fulde titel: ”En skål med oliven – og en udtalt mangel på hastværk” indikerer også den rolighed, som pladen indeholder.

Tilbage til foregående side